maandag 30 april 2012

zoetzure saus

zoetzure saus is een heerlijk onderdeel van de Aziatische keuken.
Het is kant-en -klaar te koop in een potje bij de supermarkt,
 maar je kunt ook zelf zoetzure saus maken van verse ingrediënten. Gezond en lekker!
benodigdheden
2 uien
1 gele paprika
1 groene paprika
blik ananasschijven (450 gr)
tomatenketchup (200ml)
blik tomatenpuree
witte  wijnazijn  of rijstazijn( 4 eetlepels)
gemalen witte peper (kwart theelepel)
maïszetmeel (2 eetlepels)
suiker (1 tot 4 eetlepels)
zonnebloemolie
sojasaus( 2 koffielepels)
2 korianderblaadje

zoetzure saus: stappen
snijd de groenten
verwijder de zaadlijsten uit paprika's en snijd de paprika fijn.
Bewaar het sap van de ananas en snijd anansschijven in kwart.
Snijd de uien fijn. Roerbak de groenten. Verhit de olie in een koekenpan of hapjespan en roerbak de uien ongeveer 3 minuten.Voeg de paprika to een roerbak de groenten enkele minuten, tot de paprika gaat geuren. Doe de ananas erbij ( niet het sap!) roer alles goed door elkaar en haal de pan van het vuur.

Kook de saus
Meng in een andere pan het ananassap, de ketchup,wat tomatenpuree, azijn en de gemalen peper. Breng het aan de kook,terwijl je af en toe roert. Meng ondertussen in een glas  maîszetmeel met wat koud water. Giet het zetmeelpapje in de pan,terwijl de saus zachtjes pruttelt. Blijf roeren tot de saus goed gebonden is. Roer het mengels van ananas,paprika en uien erdoorheen.
 eet smakelijk..... laat iets weten dat het lekker is.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...